LU šovasar debitēs jauna studiju programma – biotehnoloģija un bioinženierija

Turpinot veidot starptautiski konkurētspējīgas un Latvijas attīstību veicinošas studiju programmas, Latvijas Universitātē pašreiz ir sagatavotas divas jaunas studiju programmas – maģistrantūras studiju programmu “Epidemoloģija un medicīniskā statistika” un bakalaura studiju programmu “Biotehnoloģija un bioinženierija”, kas tiks īstenota sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti.

Bakalaura studiju programmā “Biotehnoloģija un bioinženierija” iecerēts sagatavot augsti kvalificētus speciālistus un zinātniekus, kuri spēj konkurēt gan vietējā, gan starptautiskā zinātniskā darba tirgū dažādās biotehnoloģijas un bioinženierijas nozarēs.

“Biotehnoloģijas un bioinženierija”, lai gan būs akadēmiskā studiju programma, ļaus studentiem būt labāk sagatavotiem darba tirgus prasībām. Studiju programmu absolvējušie iegūs Dabaszinātņu grādu biotehnoloģijā un bioinženierijā. Studiju programmai paredzēti vienoti uzņemšanas kritēriji gan Latvijas Universitātei, gan Rīgas Tehniskai universitātei.

Savukārt akadēmiskajā maģistra studiju programmā “Epidemioloģija un medicīniskā statistika” iecerēts nodrošināt augsti kvalificētus epidemioloģijas un medicīniskās statistikas speciālistus Latvijas un Baltijas veselības sistēmai reģionālā, valsts un starptautiskā līmenī, kuri pārzina un izstrādā epidemioloģisko un citu pētījumu metodoloģiju, spēj veikt sarežģītu datu analīzi un interpretēt rezultātus, balstoties uz jaunākajām starptautiskajām atziņām un atbilstoši starptautisko organizāciju pieprasītajiem standartiem. Studiju programmu absolvējušie iegūs maģistra grādu veselības zinātnēs.

Programmā aicināti pieteikties studētgribētāji ar bakalaura grādu vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību veselības aprūpē, medicīnā, zobārstniecībā, farmācijā, psiholoģijā, socioloģijā, dabaszinātnēs, vides zinātnēs, pārtikas zinātnēs, vai citu pielīdzināmu augstāko izglītību.

Studētgribētāju uzņemšana šajās divās jaunveidotajās studiju programmās Latvijas Universitātē iecerēta jau šovasar. Vairāk par šīm programmām un uzņemšanu var uzzināt vietnē gribustudet.lv.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

seventeen + 11 =