Līdz septembra beigām studenti aicināti pieteikties LU fonda administrētajai stipendijai

Latvijas Universitātes (LU) fonds aicina pieteikties 26 dažādām stipendiju kopām. Konkursa kārtībā atbalstu saņems vairāki desmiti LU un citu augstskolu studenti, sākot no bakalaura studiju otrā kursa, – mācībās spējīgi un sabiedriskajā dzīvē aktīvi visu zinātņu nozaru pilna laika klātienes studijās studējošie. Vidējai svērtajai atzīmei jābūt augstākai par 7,5 ballēm. Pieteikšanās noris tiešsaistē līdz 30. septembrim LU fonda vietnē.

Lai iegūtu motivējošu atbalstu visu akadēmisko gadu, pretendentiem ir jāsagatavo savs dzīvesgājums un jāizvērtē motivācija, jāapkopo studiju un pētnieciskā darba sasniegumi, jāsazinās ar diviem mācībspēkiem rekomendācijas sagatavošanai, kā arī jāiepazīstas ar Latvijas Universitātes mecenātu ieguldījumu augstākās izglītības attīstībā. Pretendentu vērtēšana noris divās kārtās. Oktobrī pēc elektronisko pieteikumu izskatīšanas labākos kandidātus aicina uz klātienes interviju.

Pieteikšanās nosacījumi:

• elektroniska veidlapa sadaļā “Pieteikties stipendijai”;
• divas rekomendācijas vēstules no mācībspēkiem, institūtu pārstāvjiem u.c. akadēmiskā personāla;
• CV jeb dzīvesgājums “Europass” formā;
• eseja brīvā formā par sev tīkamāko mecenātu;
• citi dokumenti – skatīt pie stipendijas pieteikuma.

Ja ir radušies papildu jautājumi, interesenti aicināti ielūkoties biežāk uzdoto jautājumu sadaļā vai sazināties ar LU fonda biroju, rakstot uz e-pastu fonds@fonds.lv. LU fonds aicina laikus izpētīt stipendiju noteikumus un neatlikt pieteikšanos uz pēdējo brīdi!

Jau ziņots, ka septembra sākumā noskaidroti 36 daudzsološi pamatstudiju pirmā kursa studenti, kuri, pateicoties mecenātu atbalstam, mācības uzsāks daudz veiksmīgāk. Investīcijas Latvijas nākotnē un nākamo speciālistu izaugsmē snieguši gan vietējie ziedotāji, gan diasporas latvieši: uzņēmums “Arčers”, Anna J. Čakste-Rollins, Vaira I. Pelēķis-Kristofere, Andrejs Jurgens un Aina Galēja-Dravniece, kā arī kampaņas ziedotāji.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 × 2 =